Skip to main content

Man Met Bril Koffie begint ‘s werelds allereerste koffiehotel. Koffiehotel? Yup. In de zomer van 2023 openen we in Crooswijk een hotel met branderij, koffiebar, restaurant en een heerlijk groot terras aan de Rotte. O ja en het is ook gewoon een hotel, dus iedereen kan er slapen, eten & drinken, vergaderen, sporten en van hieruit Rotterdam ontdekken. Wij vinden dit zelf dus echt te gek en kunnen niet wachten totdat we opengaan!

Op deze pagina vind je meer informatie over het hotel, onze nieuwe Hotel Blend en over de crowdfundingsactie die nu loopt!

 

Het koffiehotel
Waarom een koffiehotel? Het is tijd voor de volgende stap! De koffiewereld is natuurlijk veel groter dan alleen Man Met Bril Koffie en met het hotel creëren we een plek waar alles samen komt. We gaan de internationale koffiecommunity vergroten door de beste barista's en branders naar het koffiehotel te halen waar zij tijdelijk kunnen wonen en kennis met ons uit kunnen wisselen en vergroten. Tegelijk is het ook een hele toffe plek voor de buurt waar je alles over koffie leert, lekker eet en drinkt, sport of gezellig samenkomt. Het Man Met Bril Koffie Hotel krijgt 20 hotelkamers/studio's, de branderij, een koffiebar, vergaderruimtes, sportmogelijkheden, een restaurant en een zonnig terras. Hoe tof dat Rotterdam straks het allereerste koffiehotel van de wereld heeft! Jij kunt helpen bij de bouw van het hotel! crowdaboutnow.nl/manmetbrilkoffie

 

De plek
In Crooswijk, aan de Linker Rottekade. We hebben een perfect uitzicht (en terras jeuj!) over de Rotte waar de hele dag zon op staat. Als die schijnt dan. We betrekken straks vijf naast elkaar gelegen panden die nu helemaal worden opgeknapt door de woningcorporatie. Op de bovenste verdiepingen komen daar sociale huurwoningen terug, die zijn helemaal gerenoveerd en verduurzaamd.

Op de begane grond is de ingang tot ons hotel met de koffiebranderij, de koffiebar, vergaderruimtes, sportmogelijkheden, en een restaurant. Loop je door het hotel naar achteren, onder de enorme ingenieuze dakramen door, dan kom je bij de hotelkamers en studio’s. Hiervan komt een deel beschikbaar voor de internationale barista’s en branders die bij ons komen werken en de rest voor overige hotelgasten. Qua sfeer gaan we in het koffiehotel voor natuurlijke en warme tinten. Kom je al vaker in het Hoofdkantoor? Dan zal het koffiehotel herkenbaar aan gaan voelen. We voeren deze sfeer door. De houten koffiebooths zal je hier dus ook zeker vinden.

 

Het eten
Op de kaart van de koffiebar kun je, net als nu bij het Hoofdkantoor, verse, biologische en originele gerechten vinden die geregeld wisselen. Zowel voor de gezondheidsfreak als de uitkateraar is er altijd wat heerlijks op te vinden. Natuurlijk zal het beste begin van je dag, namelijk ons wereldberoemde ontbijtje van €6,66 ook in Crooswijk niet ontbreken.

Bij een hotel hoort natuurlijk ook een restaurant! Dit wordt echt een toevoeging voor het hotel en de buurt. Wat je op de kaart van het restaurant kunt vinden hou je nog tegoed. We gaan het restaurant niet zelf doen maar dit gaat een leuke Rotterdamse horeca vriend opzetten. Wie dat is? Dat vertellen we nog even niet ;)

Een speciale blend: HOTEL BLEND!
Bij een speciaal hotel hoort een speciale blend: HOTEL BLEND! Het hotel is nog niet af, maar deze blend wel en hier kun je nu thuis al de lekkerste filterkoffie, espresso en cappuccino van maken. Deze Hotel Blend is deel 1 van 10. Je kunt ze dus ook nog allemaal sparen! Deze blend is net als het hotel op zijn zachtst gezegd bijzonder. Daarnaast krijg je bij elke zorgvuldig samengestelde blend ook alvast wat informatie over het hotel en waar we nu precies in het proces zijn via ons Man Met Bril Koffie Krantje. 

 

Community door Crowdfunding
Een groot project als dit vraagt ook om een grote financiering. In totaal €2.200.000. Een deel hiervan is via eigen vermogen en via investeerders geregeld. Het andere deel wil ik ophalen via Crowdfunding. Wij zouden het super vinden om op die manier ‘founders’ bij het hotel te betrekken. Het fijne aan crowdfunding is, dat iedereen zelf kan bepalen hoeveel je investeert. Dat kan al vanaf €5,-

Je maakt als investeerder deel uit van onze community.  Je krijgt over je investering 3% rente, over 5 jaar. Dan heb je ook je gehele investering weer terug. Investeer je bijvoorbeeld €1.000, dan wordt er €200 per jaar terugbetaald en ontvang je daarnaast in totaal €90 aan rente aan het eind van de 5 jaar. Maar dat is niet het enige! Iedere investeerder krijgt van ons het eerste kopje koffie gratis als we open zijn. Bovendien komt je naam, als je dit wilt natuurlijk, op onze ‘founders wall’. Bij elke soort investering krijg je ook leuke extra’s zoals een founders brunch, first look diner of 24 uur in het hotel, inclusief overnachting en ontbijt.

Lijkt het je interessant om te investeren, maar heb je nog vragen of wil je aanvullende informatie? Check de crowdfundingspagina: crowdaboutnow.nl/manmetbrilkoffie