☕️🏨 ☕️ KOFFIE HOTEL ☕️ 🏨☕️

Man Met Bril Koffie Hotel

Man met Bril Koffie begint ‘s werelds allereerste koffiehotel. Koffiehotel? Yup. Een hotel waar onze koffie gebrand wordt en waar we samen met de beste barista’s en branders uit de hele wereld werken aan echt lekkere en goede koffie. O ja en het is ook gewoon een hotel, dus iedereen kan er slapen, eten & drinken, vergaderen, sporten en van hieruit Rotterdam ontdekken. Wij vinden dit zelf dus echt te gek en kunnen niet wachten totdat we opengaan in 2023.

Founder image

Waar moet dat komen dan? 

In Crooswijk, aan de Linker Rottekade. We hebben een perfect uitzicht (en terras jeuj!) over de Rotte waar de hele dag zon op staat. Als die schijnt dan. Echt een toffe plek waar we er niet alleen voor onze internationale kanjers er zijn maar vooral ook voor de buurt. Dit is de plek waar alles straks samenkomt.

Koffie community 

Dat wij koffie belangrijk vinden, hoeven we jou niet uit te leggen. Onze branders en barista’s zijn daar elke dag mee bezig. In onze koffiebar aan de Vijverhofstraat kun je nu al 365 dagen per jaar terecht. Met het Man Met Bril Koffie Hotel gaan we net weer een stapje verder. We bieden in het Man Met Bril Koffie Hotel een Residency aan. Barista’s en koffiebranders uit de hele wereld kunnen in ons hotel tijdelijk werken en wonen om zo hun vak verder te perfectioneren. Samen met de gasten in het hotel, de bezoekers uit de buurt, iedereen die langs komt en de residents die er wonen, creëren we een hechte en internationale koffie community. Maar wel Rotterdam style. Voor en door de buurt, zonder pretentie. 

Product image
Product image

Ok, koffie check. Maar hoe ziet dit eruit?

We betrekken straks vijf naast elkaar gelegen panden die nu helemaal worden opgeknapt. Op de bovenste verdiepingen komen daar sociale huurwoningen terug, die zijn helemaal gerenoveerd en verduurzaamd. Op de begane grond is de ingang tot ons hotel met de koffiebranderij, de koffiebar, vergaderruimtes, sportmogelijkheden, en een restaurant. Loop je door het hotel naar achteren, onder een enorm ingenieus glazen dak door, dan kom je bij de hotelkamers en studio’s. Hiervan komt een deel beschikbaar voor de residencies, de rest voor overige hotelgasten.

Zie je dit al voor je? Wij dus wel. Stukje bij beetje kunnen we steeds iets meer laten zien aan jullie. Maar loop gerust eens langs, dan krijg je alvast idee van hoe het straks gaat worden.

Nog even al het te geks dat het Man Met Bril Koffie Hotel straks te bieden heeft op een rijtje:

Slapen

We hebben 20 hotelkamers/studio’s van verschillende grootte beschikbaar. Qua stijl werken we vooral met natuurlijke kleuren en materialen, waar de rust en ontspanning echt vanaf straalt. En van alle kamers en studio’s zijn van alle gemakken voorzien uiteraard. 

Koffiebar en branderij 

Naast de allerlekkerste koffie van de wereld, biedt de koffiebar de gehele dag door lekkere ontbijtjes, brunches, lunches, you name it. Hadden we al gezegd dat we een terras aan de Rotte met de hele dag zon hebben? Hoort er ook gewoon bij.

Restaurant

Naast de koffiebar openen we een restaurant. Denk hierbij aan een goede wijnbar met lekkere gerechten om te delen. Of niet, als je niet van delen houdt. Hiermee willen we naast de hotelgasten ook echt een nieuw aanbod voor de buurt bieden.

Events

Op zoek naar een ruimte die flexibel te gebruiken is en waarvan je weet dat de koffie en het eten echt lekker zijn? We hebben verschillende ruimtes beschikbaar voor vergaderingen, diners, workshops of presentaties. Door het glazen dak is de ruimte volop voorzien van natuurlijk licht. Hadden we al gezegd, dat er bij een event dus altijd lekkere koffie is?

Koffie Shop

Bij ons kun je altijd al terecht voor alles wat je nodig hebt om thuis koffie te zetten. Van verse bonen tot de beste koffiemolens en drippers. In het hotel kunnen we dit uitbreiden met een exclusieve selectie koffietafelboeken. De Rotterdamse boekhandel Donner gaat dit assortiment voor ons samenstellen. Er is straks genoeg te kiezen voor jezelf of als cadeau, helemaal mooi.

Sporten

Kan bij ons ook. Van ontspannen yoga tot jezelf in het zweet werken met verschillende soorten groepssportlessen. Met de buurt en de hotelgasten. Dus geen eenzame hotelgym, maar lekker met je maten, collega’s of nieuwe sportvrienden uit de buurt die endorfine laten stromen.

Recidencies

Zoals eerder benoemd maakt ons koffiehotel het mogelijk om als barista of brander een Recidency bij ons te doen. Een uniek concept waar je tijdelijk woont, werkt en de stad Rotterdam kan beleven terwijl je het vak verder perfectioneert en in contact komt met de beste professionals uit de koffiebranche.

Nieuwsbrief

Word jij nou net zo enthousiast hiervan als dat wij al zijn? Mooi! Wil je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze exclusieve Man Met Bril Koffie Hotel nieuwsbrief.