Skip to main content

Man met Bril Koffie begint ‘s werelds allereerste koffiehotel. Koffiehotel? Yup. In de zomer van 2023 openen we in Crooswijk een hotel met branderij, koffiebar, restaurant en een heerlijk groot terras aan de Rotte. O ja en het is ook gewoon een hotel, dus iedereen kan er slapen, eten & drinken, vergaderen, sporten en van hieruit Rotterdam ontdekken. Wij vinden dit zelf dus echt te gek en kunnen niet wachten totdat we opengaan!

Waarom een koffiehotel?
Het is tijd voor de volgende stap! De koffiewereld is natuurlijk veel groter dan alleen Man Met Bril Koffie en met het hotel creëren we een plek waar alles samen komt. We gaan de internationale koffiecommunity vergroten door de beste barista's en branders naar het koffiehotel te halen waar zij tijdelijk kunnen wonen en kennis met ons uit kunnen wisselen en vergroten.

Tegelijk is het ook een hele toffe plek voor de buurt waar je alles over koffie leert, lekker eet en drinkt, sport of gezellig samenkomt. Het Man Met Bril Koffiehotel krijgt 20 hotelkamers/studio's, de branderij, een koffiebar, vergaderruimtes, sportmogelijkheden, een restaurant en een zonnig terras. Hoe tof dat Rotterdam straks het allereerste koffiehotel van de wereld heeft! 

De Plek

In Crooswijk, aan de Linker Rottekade. We hebben een perfect uitzicht (en terras jeuj!) over de Rotte waar de hele dag zon op staat. Als die schijnt dan. We betrekken straks vijf naast elkaar gelegen panden die nu helemaal worden opgeknapt door de woningcorporatie. Op de bovenste verdiepingen komen daar sociale huurwoningen terug, die zijn helemaal gerenoveerd en verduurzaamd.

Op de begane grond is de ingang tot ons hotel met de koffiebranderij, de koffiebar, vergaderruimtes, sportmogelijkheden, en een restaurant. Loop je door het hotel naar achteren, onder de enorme ingenieuze dakramen door, dan kom je bij de hotelkamers en studio’s. Hiervan komt een deel beschikbaar voor de internationale barista’s en branders die bij ons komen werken en de rest voor overige hotelgasten. Qua sfeer gaan we in het koffiehotel voor natuurlijke en warme tinten. Kom je al vaker in het Hoofdkantoor? Dan zal het koffiehotel herkenbaar aan gaan voelen. We voeren deze sfeer door. De houten koffiebooths zal je hier dus ook zeker vinden.

Het Eten

Op de kaart van de koffiebar kun je, net als nu bij het Hoofdkantoor, verse, biologische en originele gerechten vinden die geregeld wisselen. Zowel voor de gezondheidsfreak als de uitkateraar is er altijd wat heerlijks op te vinden. Natuurlijk zal het beste begin van je dag, namelijk ons wereldberoemde ontbijtje van €6,66 ook in Crooswijk niet ontbreken. Bij een hotel hoort natuurlijk ook een restaurant! Dit wordt echt een toevoeging voor het hotel en de buurt. Wat je op de kaart van het restaurant kunt vinden hou je nog tegoed. We gaan het restaurant niet zelf doen maar dit gaat een leuke Rotterdamse horeca vriend opzetten. Wie dat is? Dat vertellen we nog even niet ;)

De Locatie

Linker Rottekade 11
3034 RD
Rotterdam

Zie je dit al voor je? Wij dus wel. Stukje bij beetje kunnen we steeds iets meer laten zien aan jullie. Maar loop gerust eens langs, dan krijg je alvast idee van hoe het straks gaat worden.